På Østergaard prioriterer vi samarbejdet med forældrene* højt, da det er dem, der er nogle af de mest betydningsfulde mennesker for de unge, og for at skabe den ønskede udvikling og forandring, er det vigtigt at forældrene inddrages i deres hverdag. Vi oplever ofte, at forældrene spørger Østergaard til råds i forbindelse med den unge – og Østergaard har tit en vejledende rolle. I den forbindelse er vi meget opmærksomme på etik og værdighed, således at forældrene ikke føler sig ”mindre værd” – det er vigtigt at forældrene mærker, at der en gensidig respekt, og at de har en forståelse af, at Østergaard gerne vil støtte og vejlede dem, men set i forhold til den unges interesse og udvikling.
Uanset familiens livssituation og ressourcer, er det vores forståelse, at forældrene handler og agerer i den hensigt, der giver mest mening for dem, og at dette også altid vil ligge til baggrund for samarbejde omkring den unges fremadrettede udvikling.
(* med forældre menes også familien og andre betydningsfulde personer i netværket)
Når en ung flytter ind på Østergaard, aftales det hvordan den første kontakt skal forløbe. Såfremt det ikke allerede er aftalt på de første møder, hvor man ofte har drøftet den fremtidige kontakt/muligheder for forskellige kontakt former, kan der ved efterfølgende samtaler, laves aftaler om det fremtidige og gensidige samarbejde.